Commissie: Tarwestraat, Waterlandkwartier

Image Afbeelding Maps gebied voormalige schooltuinen
15 juni 2023

Donderdag 15 juni vergadert de commissie over meerdere onderwerpen, vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis.

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:

Bestemmingsplan Tarwestraat 

Voor  de herontwikkeling van voormalige schooltuinen naar 21 sociale huurwoningen voor senioren aan de Tarwestraat is het bestemmingsplan ‘Tarwestraat 2022’ opgesteld. Het ontwerp heeft ter inzage gelegen en er zijn tien zienswijzen ontvangen. Na afweging van alle belangen geven de zienswijzen geen aanleiding om af te zien van het plan. Ze  geven wel aanleiding om het bestemmingsplan aan te passen. Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan (gewijzigd) vast te stellen.

Gebiedsexploitatie Waterlandkwartier 

De ontwikkeling van het Waterlandkwartier levert met 1800 woningen een grote  bijdrage aan het oplossen van het woningtekort in de gemeente. Het wordt een gebied met  ruimte voor fietsers  en voetgangers en een aantrekkelijke openbare ruimte met veel groen en water. Het college stelt de raad voor een aantal noodzakelijke financiële besluiten te nemen om verder te kunnen gaan met de ontwikkeling van het gebied.

Kwaliteitsplan Waterlandkwartier 

Voor de gebiedsontwikkeling van het Waterlandkwartier is een Kwaliteitsplan opgesteld. In dit plan staat hoe de wijk er straks uit komt te zien en het dient als inspiratiebron voor ondernemers, ontwikkelaars, architecten en de gemeente. Het ontwerp Kwaliteitsplan heeft  ter inzage gelegen. De inspraakreacties geven geen aanleiding tot het doorvoeren van wijzigingen in het ontwerp. Het college stelt de raad voor  het Kwaliteitsplan definitief vast te stellen.

Meerjarenprogramma Grondexploitaties 

Met het Meerjarenprogramma Grondexploitaties informeert het college de raad jaarlijks over de actuele financiële stand van zaken van de gemeentelijke grondexploitaties, projecten en de grondexploitaties van VOF De Beemster Compagnie.

Onderzoek stadsverwarming 

In april  heeft het college de raad ingelicht over technische problemen bij Stadsverwarming Purmerend. Medio februari is er een lekkage in één van de vier ketels van de BioWarmteCentrale geconstateerd. Daarom is deze ketel uitgezet. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten ook de naastgelegen ketel in hetzelfde ketelhuis uit te schakelen. De gemeente heeft aan Stadsverwarming Purmerend gevraagd onderzoek te doen naar de financiële gevolgen en oplossingsrichtingen van deze technische problemen. De commissie bespreekt de uitkomsten van dit onderzoek.

Vergadering live volgen 

Bekijk de volledige agenda en de live-uitzending via Raadsinformatie. Of volg de vergadering via RTV Purmerend (Ziggo kanaal 34, KPN kanaal 1390, Delta 14).