Commissie op 12 oktober

Image Afbeelding decoratief
6 oktober 2023

Donderdag 12 oktober vergadert de commissie Algemeen vanaf 20.00 uur over de programmabegroting, de lokale heffingen, de regionale raadswerkgroep ‘Verbonden Partijen’ en over het reglement van orde voor raad en commissie.

Begroting gemeente 

Op 8 en 9 november behandelt de gemeenteraad de programmabegroting 2024-2027. Hierin staat wat de gemeente de komende jaren gaat doen en hoe dat wordt betaald.  In deze commissievergadering kunnen de fracties alvast van gedachten wisselen met elkaar en het draagvlak peilen voor hun voorstellen voor aanpassing op de begroting, in de vorm van amendementen en moties. Ook kunnen zij politieke vragen aan het college stellen. 

Wilt u uw mening geven over de concept-begroting? 

U kunt het woord voeren aan het begin van de commissievergadering. Mail  hiervoor naar griffie@purmerend.nl of  bel naar (0299) 452 713.

Lokale heffingen 2024 

Jaarlijks legt het college aan de raad de voorstellen tot wijziging van de lokale heffingen voor. Dit gaat over de leges, hondenbelasting, begrafenisrechten, precariobelasting, reinigingsrechten, afvalstoffenheffing, rioolheffing, marktgelden en toeristenbelasting.

Kijk voor de volledige agenda, vergaderstukken en live uitzending in de kalender van het raadsinformatiesysteem.

Donderdag 12 oktober, 20.00-23.00 uur, raadzaal stadhuis.