Commissie: Lisdoddestraat, gemeentewerf

Image Lisdoddestraat
14 mei 2024

Donderdag 16 mei staan er vanaf 20.00 uur in de commissie Ruimte een aantal onderwerpen op de agenda. Het gaat om onder andere een bestemmingsplan, een nieuw ontwerp voor de nieuwe gemeentewerf en een verklaring van geen bedenkingen.

Bestemmingsplan Lisdoddestraat 40 

Het college vraagt de raad om een bestemmingsplan vast te stellen waarmee het mogelijk wordt om een appartementengebouw aan de Lisdoddestraat 40 te ontwikkelen. Het gebouw is geschikt voor 38 sociale huurwoningen voor 55-plussers en een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte. Het nieuwe gebouw zal bestaan uit een lage vleugel aan de Lisdoddestraat en een hoge vleugel aan de groenzone langs de Gorslaan. Het ontwerp van het bestemmingsplan heeft geleid tot een aantal zienswijzen. De zienswijzen geven aanleiding om het bestemmingsplan op (ondergeschikte) delen aan te passen. 

Voorlopig ontwerp nieuwe gemeentewerf en milieustraat 

In juni 2020 ging de gemeenteraad akkoord met de verhuizing van de gemeentewerf en milieustraat naar Baanstee-Noord. Dit is nodig omdat er problemen zijn bij de verkeersafwikkeling in De Koog, met de huisvesting voor het personeel en met de arbo-eisen. In 2021 stemde de raad in met het schetsontwerp voor de nieuwe gemeentewerf en milieustraat en werd een investeringskrediet beschikbaar gesteld. Inmiddels is er een voorlopig ontwerp. Vanwege prijsstijgingen en noodzakelijke kosten is een aanvullend krediet nodig. Dit bedrag is als investering opgenomen in de Voorjaarsnota 2024, die de raad in juni bespreekt.

Agenda, stukken, en live uitzending

Kijk voor de volledige agenda en alle stukken in het raadsinformatiesysteem. Vanaf deze webpagina is de vergadering rechtstreeks te volgen. 
De vergadering is ook te volgen via RTV Purmerend, op de lokale televisie en facebook.  

Commissie Ruimte, 16 mei, 20.00 uur, raadzaal, stadhuis Purmerend.