Burgerinitiatief

Laat de politiek uw idee, plan of suggestie horen!

Iedere Purmerender van 16 jaar of ouder kan een idee of voorstel bij de gemeenteraad van Purmerend indienen. Dit heet een burgerinitiatief. Dit voorstel kunt u, als u dat wilt, mondeling toelichten tijdens de raadsvergadering. U kunt uw idee zelf of namens een groep indienen.

Hoe?

U stuurt uw idee per post of per e-mail naar de griffier. De griffier neemt dan contact met u op over wanneer het burgerinitiatief op de agenda komt te staan van de gemeenteraadsvergadering. In de gemeenteraadsvergadering reageert de raad op uw idee en besluit vervolgens of uw idee wordt uitgevoerd. Meestal zijn er drie opties:

  1. De raad vindt het een goed idee en geeft het college opdracht om het plan uit te werken en uit te voeren.
  2. De raad vindt het in eerste instantie een goed idee, maar wil eerst kijken of het wel uitvoerbaar is en zal dan beslissen of het wordt uitgevoerd.
  3. De raad vindt het idee niet goed genoeg en besluit het niet uit te laten voeren.

Er zijn enkele regels verbonden aan het indienen van een burgerinitiatief. De griffier kan u hier meer over vertellen. Dien uw burgerinitiatief in via onderstaand webformulier, per e-mail (griffie@purmerend.nl) of stuur een brief naar: Gemeenteraad Purmerend, t.a.v. griffier R.J.C. van der Laan, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Bel voor meer informatie naar de griffie, tel: (0299) 452 713.

Contact

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.