Commissie: subsidie verduurzaming, gebiedsvisie De Purmer

Image duurzaam
4 oktober 2024

Donderdag 10 oktober bespreekt de commissie Maatschappelijk-Ruimte de nieuwe subsidieverordening voor eigenaren van woningen die onderdeel zijn van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Een ander onderwerp op de agenda is de strategische gebiedsvisie De Purmer.

Subsidie verduurzaming particuliere woningen Verenigingen van Eigenaren

Deze nieuwe subsidieverordening is voor eigenaren van woningen die onderdeel zijn van een Vereniging van Eigenaren (VvE). De subsidie is in essentie gelijk aan die voor ‘grondgebonden’ woningen (meestal begane grond). Ook zijn de voorzieningen en hieraan gekoppelde bijdragen gelijk. Wel wordt rekening gehouden met enkele bijzondere aspecten, zoals gemeenschappelijke ruimten en de mogelijkheid van het aanvragen van subsidie door een organisatie. Het college stelt de raad voor de subsidieverordening vast te stellen.

Strategische gebiedsvisie De Purmer

In april 2024 stelden de drie raden van de gemeenten Edam-Volendam, Waterland en Purmerend de voorlopige gezamenlijke strategische gebiedsvisie voor De Purmer vast. Hierop is een amendement aangenomen in de gemeenteraad van Waterland en een amendement in de gemeenteraad van Purmerend. Hierdoor zijn er op dit moment drie verschillende raadsbesluiten.

Omdat er drie verschillende raadsbesluiten zijn,  is er geen eenduidig besluit en is er een volgende ronde nodig om tot een gezamenlijk besluit te komen. Beide amendementen zijn nu opgenomen in de tweede voorlopige versie van de gebiedsvisie. Als alle drie de gemeenteraden tot eenzelfde besluit komen over de tweede versie, dan kan er uiteindelijk een definitieve versie komen van een gezamenlijke strategische gebiedsvisie.


Agenda, stukken, en live uitzending

Kijk voor de volledige agenda en alle stukken in het raadsinformatiesysteem. Vanaf deze webpagina is de vergadering rechtstreeks te volgen. De vergadering is ook te volgen via RTV Purmerend.

Commissie Ruimte, 10 oktober, 20.00 uur, raadzaal, stadhuis Purmerend