Coronamaatregelen: 1,5 meter vergaderen

Openbare vergaderingen 

Vanwege de coronamaatregelen vergaderen de raads- en commissieleden voorlopig weer op 1,5 meter afstand van elkaar in de raadzaal. Dit betekent dat de publieke tribune ook wordt gebruikt als vergaderkring voor de raadsleden. Hierdoor is er geen publiek toegestaan tijdens de openbare vergaderingen in de raadzaal. 
De raads- en commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen en terug te zien via het Politiek Portaal en via de uitzendingen van RTV Purmerend (Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1390).


Inspreken 

Als bewoner of instelling kun je bij een commissievergadering inspreken over een van de onderwerpen op de agenda. Aan het begin van de vergadering is er de gelegenheid om je onderwerp onder de aandacht te brengen van de raad. Het inspreken gebeurt voorlopig digitaal, vanwege de nieuwe coronamaatregelen. 
Neem van te voren contact op met de griffie om in te kunnen spreken en hier een afspraak over te maken. Aanmelden kan tot een dag van tevoren - tot 17.00 uur. Dit kan via een webformulier, een e-mail naar  griffie@purmerend.nl, of telefoon (0299) 452 713.

 

Digitaal vergaderen blijft mogelijk 

De Tijdelijke wet digitale beraadslaging en besluitvorming is door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verlengd tot tenminste 1 januari 2022. 
Dit betekent dat het als gemeenteraad tot 2022 niet verplicht is om aanwezig te zijn in de raadzaal, zoals voorgeschreven staat in de Gemeentewet. Gemeenteraden mogen ook tijdelijk digitaal besluiten nemen, mits de vergadering via een openbare geluids- en beeldopname rechtstreeks is te volgen. Raadsleden kunnen dan via een videoverbinding debatteren en stemmen over de agendapunten. Met andere woorden, als het noodzakelijk is, is digitaal vergaderen nog steeds mogelijk.