Vergaderingen in het stadhuis

De raads- en commissievergaderingen worden in Purmerend in de raadzaal gehouden. Vanwege het coronavirus gebeurt dit voorlopig op aangepaste wijze, met voldoende onderlinge afstand en zonder publiek op de tribune. De openbare vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via het Politiek Portaal, via uitzendingen van RTV Purmerend en via een scherm in het bedrijfsrestaurant in het stadhuis.
 

Inspreken

Het inspreken in een commissie blijft mogelijk. Dit kan in de raadzaal of digitaal. Neem van te voren contact op met de griffie om in te kunnen spreken en hier een afspraak over te maken. Aanmelden kan tot een dag van tevoren - tot 17.00 uur. Dit kan via het onderstaande webformulier, e-mail: griffie@purmerend.nl, of telefoon (0299) 452 713.


Digitale beraadslaging en besluitvorming blijft wel mogelijk

Tot 1 november 2020 is het niet verplicht om aanwezig te zijn in de raadzaal, zoals voorgeschreven staat in de Gemeentewet. De tijdelijke wet 'Digitale beraadslaging en besluitvorming' maakt het mogelijk dat het besluitvormingsproces in de gemeenteraad door kan gaan tijdens de coronacrisis. In de wet staat dat gemeenteraden tijdelijk volledig digitaal besluiten kunnen nemen, mits de vergadering via een openbare geluids- en beeldopname rechtstreeks is te volgen. Raadsleden kunnen dan via een videoverbinding debatteren én stemmen over de agendapunten.
Als het noodzakelijk is, zal er digitaal worden vergaderd. Ook kunnen sommige bijeenkomsten nog digitaal plaatsvinden, zoals een informatiebijeenkomst. Dit staat dan aangegeven in de agenda van het Politiek Portaal, bij de locatie van de bijeenkomst.