Inspreken bij de commissie

Inspreken bij een commissie

Bij commissievergaderingen is het mogelijk om in te spreken over een van de onderwerpen die op de agenda staan. Hiervoor kun je contact opnemen met de griffie. Je krijgt dan aan het begin van de vergadering enkele minuten de tijd om je onderwerp onder de aandacht van de commissieleden te brengen.


Digitaal of schriftelijk

Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verlopen de bijeenkomsten van de gemeenteraad tijdelijk digitaal. Het inspreken in een commissie blijft ook in deze tijd mogelijk. Dit kan in de videovergadering (digitaal) of door van tevoren een schriftelijke inbreng te versturen naar de griffie. De griffie stuurt de inbreng dan door naar alle fracties. Neem contact op met de griffie om in te kunnen spreken en hier een afspraak over te maken.

Aanmelden kan tot 16.00 uur op de dag van de commissie. Dit kan via het onderstaande webformulier, e-mail: griffie@purmerend.nl, of telefoon (0299) 452 713.

Van tevoren aanmelden is belangrijk, omdat er enkele voorwaarden zijn. Zo kun je niet inspreken over benoemingen en besluiten waar bezwaar of beroep tegen open staat. Ook niet over onderwerpen waar een klacht over is ingediend of een inspraakavond over is of wordt georganiseerd.

De vergaderingen van de raad zijn openbaar en worden opgenomen als digitaal verslag. De beelden worden uitgezonden via tv en internet.