Inspreken bij de commissie

Tijdelijk: schriftelijke inbreng

Vanwege de landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn bijeenkomsten van de gemeenteraad geannuleerd. Het inspreken in de commissie verloopt daardoor ook niet op de gebruikelijke wijze. Per onderwerp kan via een mail naar griffie@purmerend.nl een schriftelijke inbreng worden verstuurd. De griffie stuurt de inbreng door naar alle fracties.
 

Inspreken bij een commissievergadering

Bij commissievergaderingen is het (normaal gesproken) mogelijk om in te spreken over een van de onderwerpen die op de agenda staan. Hiervoor kun je contact opnemen met de griffie. Je krijgt dan aan het begin van de vergadering enkele minuten de tijd om je onderwerp onder de aandacht van de commissieleden te brengen.

Aanmelden kan tot 16.00 uur op de dag van de commissie. Dit kan via het onderstaande webformulier, e-mail griffie@purmerend.nl, of telefoon (0299) 452 713.

Van tevoren aanmelden is belangrijk, omdat er enkele voorwaarden zijn. Zo kun je niet inspreken over benoemingen en besluiten waar bezwaar of beroep tegen open staat. Ook niet over onderwerpen waar een klacht over is ingediend of een inspraakavond over is of wordt georganiseerd.

De vergaderingen van de raad zijn openbaar en worden opgenomen als digitaal verslag. De beelden worden uitgezonden via tv en internet.