Inspreken bij de commissie

Tijdens de commissievergaderingen is het mogelijk om in te spreken over een van de onderwerpen die op de agenda staan. Wil je bijvoorbeeld inspreken over de programmabegroting of bouwplannen van de gemeente?
Kijk in de kalender van het Politiek Portaal in welke commissie het onderwerp op de agenda staat en meld je dan bij de griffie. Dit kan ook via het onderstaande webformulier, via de e-mail: griffie@purmerend.nl, of per telefoon (0299) 452 713.
Aanmelden kan tot een dag van tevoren - tot 17.00 uur. Je krijgt dan aan het begin van de vergadering enkele minuten de tijd om je onderwerp onder de aandacht te brengen van de raad.


In de raadzaal of digitaal inspreken

De raads- en commissievergaderingen worden in de raadzaal gehouden. Vanwege het coronavirus gebeurt dit voorlopig op aangepaste wijze, met voldoende onderlinge afstand en zonder publiek op de publieke tribune. De vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via het Politiek Portaal, via uitzendingen van RTV Purmerend en via een scherm in het bedrijfsrestaurant in het stadhuis.

Het inspreken in een commissie blijft mogelijk. Dit kan in de raadzaal of digitaal. Neem van te voren contact op met de griffie om in te kunnen spreken en hier een afspraak over te maken. Aanmelden kan tot een dag van tevoren - tot 17.00 uur. Dit kan ook via het onderstaande webformulier, e-mail: griffie@purmerend.nl, of telefoon (0299) 452 713.

Van tevoren aanmelden is belangrijk, omdat er enkele voorwaarden zijn. Zo kun je niet inspreken over benoemingen en besluiten waar bezwaar of beroep tegen open staat. Ook niet over onderwerpen waar een klacht over is ingediend of een inspraakavond over is of wordt georganiseerd.

De vergaderingen van de raad zijn openbaar en worden opgenomen als digitaal verslag. De beelden worden uitgezonden via tv en internet.