Informatiebijeenkomst Biomassa

Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van de biomassa, wat is er te verwachten voor de nabije toekomst en hoe schoon en duurzaam is biomassa?
Deze vragen waren voor de gemeenteraad aanleiding om een informatiebijeenkomst te organiseren over biomassa op maandag 27 januari 2020. Gastsprekers waren professor dr. Smeulders (TU Eindhoven), professor dr. ir. W.C. Turkenburg (Universiteit Utrecht) en dhr. H. Wanningen (Staatsbosbeheer). Zij spraken over de voor- en nadelen van biomassa, de CO2-uitstoot en andere effecten ten opzichte van alternatieven, en over de biomassa voor Purmerend.

De bijeenkomst is rechtstreeks uitgezonden via RTV Purmerend. De uitzending is terug te zien:  https://tinyurl.com/vetsabj

De drie presentaties zijn als bijlagen opgenomen onderaan de webpagina.

Biomassa

Aanleiding

Omdat de komende jaren in Purmerend flink wordt gebouwd, is het noodzakelijk een extra energievoorziening aan te leggen. De laatste jaren worden veel vragen gesteld over biomassa als de oplossing voor het terugdringen van de CO2-uitstoot. De gemeenteraad vond het belangrijk om, vanuit zijn rol van volksvertegenwoordiger, dit maatschappelijk vraagstuk een podium te geven in de raadzaal van het stadhuis. De bijeenkomst was vooral bedoeld om te informeren. Er staat nadrukkelijk geen besluitvorming over dit onderwerp op de agenda van de gemeenteraad.